1 чаша (2 пакетчета) безсолно масло, меко, плюс още малко за формичките
1 1/2 чаши брашно за торта, плюс още малко за формичките
1/2 чаена лъжичка сол
1 1/3 чаши захар
3 големи яйца, плюс 3 големи яйчни жълтъка
1 1/2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия
3/4 чаша разбито крема сирене на стайна температура
3 супени лъжици пудра захар, плюс още за поръсване
1 чаена лъжичка маково семе
Загрейте фурната на 250 градуса. Намажете формички за кексчета с масло, а след това поръсете с малко брашно.
Разбъркайте брашното и солта в купа. С миксер на умерена скорост разбийте маслото и захарта, докато се получи хомогенна кремообразна маса, светла и пухкава. Добавете яйцата и жълтъците, като продължавате да биете. Добавете ванилията и 1 1/2 супени лъжици вода; бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Намалете скоростта на миксера, добавете сместа с брашното и отново разбийте, докато брашното се поеме и тестото стане гладко. Напълнете с тестото 1/3 от обема на формичките.
Разбийте крема сиренето и пудрата захар в чиста купа на ниска скорост до кремообразна смес. Слагайте по 1 супена лъжица от получената глазура върху тестото във всяка формичка и поръсете с маковото семе. Печете около 25 минути. Оставете кексчетата да изстинат 5 минути, след това ги прехвърлете върху кухненска решетка да се охладят напълно. Поръсете с пудра захар и поднесете.