Кексчета Топло-студено
14 Юни 2014
23193
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Шоколадът и маслото се поставят в дълбок съд. След това се разтопяват на умерен огън. Съдът се сваля от котлона и сместа се оставя да се охлади.
Яйцата се разбиват със захарта на пяна (не на сняг). След това яйчената смес се добавя към сместа с шоколада. Всичко се обърква добре с тел за разбиване и се добавя постепенно брашното, при непрекъснато бъркане.
Целта е да се получи гъста и хомогенна шоколадова смес. Формички за кексчета или мъфини се намазват с масло и се поръсват с брашно, след което се пълнят със сместа.
Междувременно фурната се загрява на 250 ℃. Кексчетата се пекат само 5 минути и се поднасят веднага - така вътрешността им ще е гореща и течна, а повърхността - охладена!
Поднасят се веднага!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари