Кексче орехово чудо-1,2,3 очите затвори, парче хапни и за проблемите забрави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кексче орехово чудо-1,2,3 очите затвори, парче хапни и за проблемите забрави
Кексче орехово чудо-1,2,3 очите затвори, парче хапни и за проблемите забрави
7293
Кексче орехово чудо-1,2,3 очите затвори, парче хапни и за проблемите забрави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Със сигурност имате любима рецепта, която печете за почивките или уикенда. Съгласни съм, че дори най-скъпите сладкарски продукти не могат да бъдат сравнени с домашно приготвените, макар и най -простички кексове и сладкиши.

Днес ще ви разкажем как да си приготвите орехово чудо.

В него има само два слоя тесто, а вътре не е само крем, а хрупкав слой от орехи и портокалово импрегниране.


 
съставки

Пшенично брашно300 g

кисело мляко 200 ml

захар 300 g

канела1 ч.л.

Яйце 4 броя

сода 1 ч.л.

масло 120 g

прясно мляко 220 мл

Заквасена сметана 200 g

ванилия на вкус

Портокалов сок 8 супени лъжици

пудра захар1.5 Чл. л.

черен шоколад 100 g

орехи100 g

вафли 60 g


подготовка


Разбийте 2 яйца със 150 грама захар и канела, след това ги изсипете в киселото мляко, смесете със сода.

Постепенно добавете 200 г брашно към сместа, изсипете 80 г разтопено масло, разбъркайте добре. Покрийте тавичката с лист за печене и изсипете тестото и изравнете със шпатула. Изпратете във фурна, загрята до 180 градуса за 20 минути.

 

През това време пригответе крема. В купа разбийте 2 яйца, добавете заквасената сметана, 150 г захар, ванилията и 100 г брашно, разбъркайте добре. Загрейте 200 мл мляко, но без да кипва. Изсипете половината от горещото мляко в сместа, разбъркайте, след това излейте млякото в останалото и гответе на слаб огън, докато стане гъсто

 

Смесете пудрата захар с портокаловия сок - това ще бъде за импрегнирането на блата.

Разтопете шоколадът във водна баня, добавете 40 г масло и 20 мл мляко, както и разтрошени вафли.

 

Нарежете по средата готовия блат, така че да ви се получат 2 части. 

 

Поставете яйчния пълнеж върху 1-вата част, след това намажете със сметана, оставяйки няколко супени лъжици за покриване на тортата. Поставете отгоре втория блат напоен, намажете сладкиша със сметана и поръсете с орехи и разтопения шоколад

Изпратете готовата торта в хладилника за 2-3 часа. Не се страхувайте от десетте точки на подготовка: времето лети по-бързо, отколкото изглежда теоретично. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft