Кекс-баклава с много орехи и феноменална плънка! Дваж по-сочна от обикновената:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кекс-баклава с много орехи и феноменална плънка! Дваж по-сочна от обикновената:
Кекс-баклава с много орехи и феноменална плънка! Дваж по-сочна от обикновената:
35481
Източник: trud.bg
Кекс-баклава с много орехи и феноменална плънка! Дваж по-сочна от обикновената:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази невероятна рецепта съчетава в себе си две любими сладости - сиропираната баклава и вкусния, пухкав кекс. Всъщност кекс баклавата е позната у нас отдавна и в много домакинства именно това е любимият вариант на коледна баклава .

Днес ще ви научим как и вие да си приготвите ароматната и сочна баклава с кексово тесто :

Кекс-баклава с феноменална плънка

Продукти:

1 пак. фини кори за баница

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. орехи

1 ч.ч. брашно

1 пак. бакпулвер

10 гр. канела

2 пак. ванилия

125 гр. масло

За сиропа:

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. вода

2 пак. ванилия

1 с.л. лимонова кора

кекс баклава

Приготвяне: 

Първо забъркайте кексовото тесто: разбийте яйцата със захарта, добавете брашното с бакпулвера, канелата и ванилията. Накрая прибавете натрошените орехи.

Разделете корите на две части.

В намазана с олио тава подредете половината кори, залейте ги с кексовата смес. Отгоре поставете останалата половина кори. Нарежете баклавата на ромбоиди с остър нож и я залейте с разтопеното масло по разрезите.

Изпечете я в загрята фурна на 160 градуса до златист цвят.

Когато баклавата изстине, залейте я с горещия сироп. Неговите съставки се слагат в касерола и се варят 5 минути, след което е готов за баклавата. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft