прясно мляко - 3 ч.ч.
масло - 100 г
захар - 2 ч.ч.
брашно - около 5 ч.ч. (1 ч.ч. е пълнозърнесто)
сол - 1 щипка
канела - 2 щипки
бакпулвер - 10 г
какао - 2 с.л. за глазура
масло - 1 с.л. за глазура
пудра захар - 1 с.л. за глазура
Разбийте добре маслото със захарта за 5 минути, добавете прясното мляко и постепенно брашното при непрекъснато бъркане. Сипете солта, бакпулвера, канелата и изсипете готовата смес в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.
Изпечете кекса на умерена предварително загряна фурна, първоначално на долен реотан и после на горен и долен. Проверявайте готовността с клечка. Разтопете маслото за глазурата и го разбъркайте с какаото, захарта и 2 с.л. вода.
Залейте готовия кекс с глазурата.