Как да си направите сладкиши без яйца

вход през zajenata.bg
949145

Кекс без яйца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
прясно мляко - 3 ч.ч.
масло - 100 г
захар - 2 ч.ч.
брашно - около 5 ч.ч. (1 ч.ч. е пълнозърнесто)
сол - 1 щипка
канела - 2 щипки
бакпулвер - 10 г
какао - 2 с.л. за глазура
масло - 1 с.л. за глазура
захар - 1 с.л. пудра за глазура

Приготвяне:

Разбийте добре маслото със захарта за 5 минути, добавете прясното мляко и постепенно брашното при непрекъснато бъркане. Сипете солта, бакпулвера, канелата и изсипете готовата смес в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.

Изпечете кекса на умерена предварително загряна фурна, първоначално на долен реотан и после на горен и долен. Проверявайте готовността с клечка. Разтопете маслото за глазурата и го разбъркайте с какаото, захарта и 2 с.л. вода.

Залейте готовия кекс с глазурата. 

1 2
3
4 5 6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft