Днес ще печем нещо необичайно и много вкусно под формата на вулкан.
Сладкият "вулкан" се оказва толкова вкусен, че ще го харесате от първото парче, че буквално ще се разтопи в устата ви и ще искате още и още
Подготовката на този деликатес е лесна.
СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА
2 яйца
150 g захар
700 г мляко
70 g нишесте
1 опаковка ванилия
50 г масло
СЪСТАВ ЗА ТЕСТОТО
320 g брашно
150 g захар
4 яйца
250 g кисело мляко
100 g растително масло
3 супени лъжици какао
20 g бакпулвер или сода
разтопен шоколад за декорация
СЪСТАВ ЗА заливката
320 г заквасена сметана
1 опаковка ванилия
120 г захар
ПОДГОТОВКА
За приготвянето на кремът се разбърква в тенджера яйцето и захарта.
Добавете ванилията и разбъркайте. Добавете нишестето и без да преставате да бъркате изсипете млякото.
За да направите гъсто тесто, разбъркайте в купа яйцата и захарта. Добавете към тях киселото мляко и растителното масло. Добавете пресято брашно и содата. Разбъркайте тестото.
Намажете тавичката с олио и поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата, изравнете повърхността й с лъжица, след това поставете крема в центъра на тестото.
Изпратете формата във фурната, предварително загрята до 180 градуса за 40 минути.
В същото време можете да направите крема за заливка. За да направите това смесете сметаната, захарта и ванилията в купа, докато стане гладка текстура. Когато кексът се изпече го извадете и залейте с крема
Разтопете шоколадът и украсете тортата отгоре
Шоколадов кекс "Вулкан" е готов. Бон апетит!