За топинга:
1 с.л. пшеничено брашно
1 с.л. кафява захар
1/4 ч.л. канела
1/4 чаша неподсладен кокос (кокосови стърготини)
1/2 с.л. кокосово масло, размекнато
За кекса:
1/2 ч.чаша брашно
1/2 ч.чаша пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1/4 чаша кокосово мляко
1/4 чаша бадемово мляко
1/2 ч.л. лимонов сок
1 с.л. кокосово масло, разтопено
3/4 ч.л. смляно ленено семе
2 с.л. + 2 ч.л. (40 мл) нектар от агаве (или захарен сироп)
малко повече от 1/2 чаша малини
За топинга: Смесете първите 4 съставки за топинга. Добавете кокосовото масло и го смесете добре със сухите съставки с помощта на вилица, докато всичко се овлажни от маслото. Заделете настрана.
Загрейте фурната на 175 градуса и пригответе форма за кейк, като я намаслите добре или я покриете с хартия за печене.
За кекса: Смесете сухите съставки (първите 5 продукта) в голяма купа. Смесете останалите продукти (освен малините) в отделна купа, докато образуват гладка смес.
Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте добре, докато сухите съставки се поемат напълно. След това внимателно добавете и малините.
Изсипете тестото в приготвената форма, като я напълните приблизително до половината (ако използвате форма с диаметър 20 см. Отгоре поръсете топинга равномерно и го притиснете внимателно, за да полепне по повърхността на тестото.
Печете 35-40 минути, като проверите готовността със суха клечица. Оставете готовия кейк да истине на кухненска решетка напълно, преди да го разрежете на квадрати.