Кекс Ненаситната калугерка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Кекс Ненаситната калугерка
Кекс Ненаситната калугерка
admin
Добавена от: admin
158094
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

2 с.л. олио

1 ванилия

1 с.л. какао

За сиропа:

2 ч.ч. вода

1 ч.ч. захар

3-4 с.л. какао

50 гр. масло

2 сл. ликьор (Амарето, Бейлис или на вкус)

Яйцата се разбиват добре с миксер, като постепенно се добавя захарта. Трябва да се получи пухкав крем. Добавя се постепенно и пресятото брашно, смесено с бакпулвера и какаото, ванилията и олиото. Трябва да се получи кексово тесто.

Прехвърля се в правоъгълна тавичка или форма (намазнена и набрашнена) и се пече около 20 мин. в нагрята на 170-180 градуса фурна (проверява се готовността със суха клечица). 

Готовият кекс се изважда и оставя да изстине във формата. 

През това време се приготвя сиропът: водата се смесва с останалите съставки в тенджерка. Слага се на котлона и се загрява при непрекъснато бъркане, докато се получи еднороден сироп.

Охладеният кекс се надупчва добре с вилица, след което се залива с топлия (но не горещ) сироп. Оставя се да попие добре няколко часа, след което се нарязва на парчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft