Яйцата се разбиват добре с миксер, като постепенно се добавя захарта. Трябва да се получи пухкав крем. Добавя се постепенно и пресятото брашно, смесено с бакпулвера и какаото, ванилията и олиото. Трябва да се получи кексово тесто.
Прехвърля се в правоъгълна тавичка или форма (намазнена и набрашнена) и се пече около 20 мин. в нагрята на 170-180 градуса фурна (проверява се готовността със суха клечица).
Готовият кекс се изважда и оставя да изстине във формата.
През това време се приготвя сиропът: водата се смесва с останалите съставки в тенджерка. Слага се на котлона и се загрява при непрекъснато бъркане, докато се получи еднороден сироп.
Охладеният кекс се надупчва добре с вилица, след което се залива с топлия (но не горещ) сироп. Оставя се да попие добре няколко часа, след което се нарязва на парчета.