брашно (340 гр.)
3 бр. яйца
масло (180 гр.)
захар (250 гр.)
прясно мляко (150 мл)
късо силно кафе еспресо (около 30 мл.)
какао (20 гр.)
конфитюр, за препоръчване кайсиев (200 гр.)
бакпулвер (1 ч.л.)
капсула течна ванилия
сол (4 ч.л.)
орехови ядки за украса
В подходяща купа се разбъркват мекото масло със захарта и се прибавят яйцата, които се разбиват със сместа до получаването на пухкав крем. В друга купа се объркват брашното със солта, бакпулвера и какаото, и се прибавят към крема постепенно. Към общата смес се прибавя ванилията, млякото, без да се спира да се бърка, и охладеното до стайна температура кафе. След като всички съставки са объркани, се подготвя подходящ съд, намаслен с масло и поръсен с брашно, където се изсипва сместа и се пече. Готовият кекс се маже с конфитюр (предварително загрят в съд с вода) и се поръсва със смлени орехи.