Кекс с Глазура

вход през zajenata.bg
Кекс с Глазура
24337
Кекс с Глазура
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Продукти

3 ч.ч. брашно тип 400 Сладкар Топаз Мел

3 яйца,

1 и 1/2 ч.ч захар, 

1/2 ч.ч олио,

1ч.ч прясно мляко,

1ч.л ванилия,

1ч.л бакпулвер, 

5 с.л какао,

2 с.л течна сметана, 

100гр маскарпоне или крема сирене,

8 с.л пудра захар

Начин на приготвяне


Разбиват се яйцата и захарта до побелянане.

Добавят се олиото, брашното, прясното мляко, ванилията и бакпулверът. Сместа се разбива много добре.
Тестото се разделя на две. В едната част се изсипва какаото, добавят се 2 с.л. прясно мляко и се разбърква. Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. В нея се изсипва бялото кексово тесто. Върху него се изсипва кафявото тесто, като целта е то да се излее в средата на бялото и да обиколи формата.

Кексът се пече при 180°С за 40 минути. 

След като е готов, кексът се оставя за кратко да се охлади, а след това се намадва с глазурата, получена от разбърканите маскарпоне /или крема сирене, течна сметана и пудра захар. По желание десерта се декорира със сушени плодове и ядки.

 

За първи път в България Ви представяме Брашно тип 400 Сладкар. Това е много бяло и много фино брашно с отлични хлебопекарни качества. Подходящо за:

Торти
Пайове
Кексове
Бял хляб
И малки специални обогатени хлебчета
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft