1кг. мляно месо (свинско или смес, подправено като за пържени кюфтета - лук, яйце, черен пипер, млян кимион и т.н. по ваш вкус)
200 мл. доматен сос
200гр. бекон, нарязан на тънки ленти
200гр. кашкавал, нарязан на тънки ленти
200гр. шунка, нарязана на тънки ленти
Във форма за кекс (кръгла или правоъгълна) нареждаме лентите бекон, леко застъпени една с друга, като оставяме в горния край малко от дължината им за да завием месото накрая. Върху бекона разстиламе предварително смесеното с 2/3 от доматения сос мляно месо на тънък около един см. слой. Полагаме върху него ленти шунка и кашкавал. Редуваме така до свършването на продуктите, като последният слой трябва да е от месо. Завиваме с краищата на бекона, намазваме с остатъка доматен сос и печем в умерена фурна до готовност. Преди сервиране обръщаме върху подходящ поднос и изчакваме малко да се поохлади.