1. Намажете кексовата форма с масло и я поръсете с галета.
2. Разтопете маслото.
3. Сварете водата и отмерете 100 мл.
4. Разбийте яйцата и захарта с миксер малко по-дълго време, докато се получи кремообразна смес.
5. Смесете в чиния брашното, бакпулвера и ваниловата захар.
6. Слагайте по малко от водата и брашнената смесв разбитите яйца и бийте на най-бавната скорост на миксера.
7. Изсипете кексовата смес във формата.
8. Обелете крушите и ги почистете от семената. Разрежете всяка круша на 4 части и ги сложете върху тестото с разреза надолу, но без да натискате - трябва само да покрият сместа.
9. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса максимум 30 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Ако е суха при набождане, значи е готово. Готовия кекс поръсете с пудра захар.