Кекс с ябълки и кисело мляко- есенно настроение всеки ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кекс с ябълки и кисело мляко- есенно настроение всеки ден
Кекс с ябълки и кисело мляко- есенно настроение всеки ден
27841
Кекс с ябълки и кисело мляко- есенно настроение всеки ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свикнали сме да свързваме френската кухня със сложни, но изключително сложни ястия. Що се отнася до десертите, доскоро беше така. Вземете за пример профитероли и еклери . Но наскоро нашите редактори се натъкнаха на рецепта за сладкиш, която в никакъв случай не може да се нарече сложна.

Френски кекс "Невидим" се прави от сезонните плодове в момента- ябълки и круши. Как спечели името си? Факт е, че количеството на пълнежа в този десерт надделява над количеството тесто. Освен това, когато се изпече, се превръща в нежен ванилов крем.

 

Съставките

ябълка 400 g

круша 400 g

кисело мляко 100 g

сода или бакпулвер 1 ч.л.

масло 70 g

Пшенично брашно 150 g

захар 80 g

Яйце 2 бр

Ванилия 20 g

сол 2 щипки

 

подготовка

Разбийте яйцата с 50 г захар, пакетче ванилия и щипка сол. Към сместа добавете мляко, 30 г масло, 70 г брашно и бакпулвер. Обелете и нарежете плодовете на тънки филийки.
Намажете правоъгълната тава за печене с олио и я покрийте с хартия. Размерът на формата е желателно да е: 10 на 22 см. Потопете плодовите резени в тестото от двете страни. 


Сложете резените ябълка и круша във формата на слоеве в произволен ред. Изсипете останалото тесто отгоре. Печете тортата на 180-190 градуса за половин час.
Пригответе и последния горен слой (сладкарски трохи): смесете останалото брашно, мекото масло, захарта, торбичка ванилия и щипка сол. Разточете сместа в трохи и поръсете пая върху нея. Печете още 20 минути. 

Невидимата торта е много сочен сладък сладкиш, който препоръчваме да сервирайте с кафе, сладък чай или горещ шоколад, леко охладен. Както можете да видите, рецептата е проста, а съставките са най-често срещаните в момента. Затова побързайте да приготвите този десерт в сезона на ябълките и крушите !

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft