Кекс с 4 яйца от старите тефтери: пухкава наслада до последната трошичка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кекс с 4 яйца от старите тефтери: пухкава наслада до последната трошичка!
Кекс с 4 яйца от старите тефтери: пухкава наслада до последната трошичка!
33366
Кекс с 4 яйца от старите тефтери: пухкава наслада до последната трошичка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Именно полските домакини приготвят този нежен кекс , а най-вероятно и вие ще го откриете в кулинарния тефтер на някоя баба или леля. Получава се много нежен, пухкав и въздушен сладкиш , който освен това е невероятно вкусен. Приготвянето на кекса е много просто, така че не само полските домакини ще се справят с него. Опитайте този полски кекс и ще разберете защо той е толкова популярен в Полша.

Полски кекс

Продукти:

250 гр.мек маргарин или масло

4 яйца

ванилия на вкус

1 чаша захар

1 чаша брашно

3/4 чаша нишесте

2 ч.л.бакпулвер

Приготвяне:

Изсипете захарта и яйцата в дълбока купа, и разбийте с миксер до пухкава и въздушна смес.

Добавете ванилията, бакпулвера, нишестето и добре размекнатия маргарин.

Изсипете брашното последно и объркайте тестото с лъжица. Трябва да бъде подобно по текстура на гъста заквасена сметана.

Намажете формата за кекс с олио и поръсете с галета. След това изсипете вътре тестото и заравнете.

Включете фурната и загрейте на 180 °. Изпечете кекса за около 45 минути - до суха клечка

Важно! Тестото за този кекс се надига много по време на печене, така че внимателно изберете формата. Ако ви се стори малка, по-добре разделете тестото на две половини.

Извадете готовия кекс от формата, щом изстине, и поднесете поръсен с пудра захар.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft