Кило ягоди, шепа захар и става най-божественото сладко - от 20 години го правя! Минимум калории, разкошен вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кило ягоди, шепа захар и става най-божественото сладко - от 20 години го правя! Минимум калории, разкошен вкус:
Кило ягоди, шепа захар и става най-божественото сладко - от 20 години го правя! Минимум калории,...
11190
Кило ягоди, шепа захар и става най-божественото сладко - от 20 години го правя! Минимум калории, разкошен вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отлично домашно сладко от ягоди по изпитана рецепта - това е рецептата ни на деня. То е отлично на вкус, ароматно и много сладко, въпреки че не съдържа толкова захар, колкото купешкото сладко.  Ягодовото сладко по тази рецепта трае целогодишно, наистина е много вкусно и го препоръчваме на всички - ето лесната рецепта :

Ягодово сладко с минимум захар

Продукти:

Всичко, от което се нуждаете, са 3 съставки:

1 кг ягоди

200-250 гр. захар

4 г лимонена киселина

Приготвяне:

Измийте и подсушете добре ягодите. Отстранете зелените части и веднага разрежете плодовете наполовина.

Смесете нарязаните ягоди със захар и оставете за около 24 часа на студено.

Разбъркайте ги няколко пъти, докато стоят така.

Ягодите ще си пуснат сока.

ягоди в щайга

Преди варене разбъркайте добре лимонената киселина в ягодите.

Когато варите самото сладко, важното е да няма трохи, брашно или други храни, които да попаднат вътре, защото всичко ще се обърка.

За да стане всичко по-бързо, най-добре е да сварите сладкото в четири малки тенджерки.

Изсипете около 8 см ягоди във всяка тенджера, така че да се загрее възможно най-бързо и течността да започне да се изпарява.

На умерен огън бъркайте сладкото, докато е почти готово.

Не отнема много време.

сладко от ягоди

След това изсипете сладкото от четирите по-малки съда в голяма тенджера. Там до доварете още няколко минути.

Въпреки че може да ви се струва, че сладкото е рядко в тенджерата, когато се охлади то хубаво ще се сгъсти. За проба изсипете капка от него върху порцеланова чиния.

Насипете горещо сладко в стерилизирани буркани.

Веднага след като налеете сладкото в бурканите, затворете капаците плътно и обърнете бурканите с главата надолу. Оставете ги обърнати за 30 минути и ги обърнете обратно. Щракнете двукратно върху капака, за да проверите дали капаците са правилно затворени. Ако не сте успели да затворите правилно някои от бурканите, сменете капаците и стерилизирайте сладкото в гореща вода.

бурканчета сладко от ягоди

Стерилизация:

В тенджера поставете бурканите, налейте вода до 1 см под капаците. Когато водата се нагрее до 90 ° C, стерилизирайте още 10 минути.

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft