Килце картофи, половинка кайма и задължително кашкавалче - няма да ви казвам какъв разкош става!Всички мляскаме доволно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Килце картофи, половинка кайма и задължително кашкавалче - няма да ви казвам какъв разкош става!Всички мляскаме доволно:
Килце картофи, половинка кайма и задължително кашкавалче - няма да ви казвам какъв разкош...
36891
Килце картофи, половинка кайма и задължително кашкавалче - няма да ви казвам какъв разкош става!Всички мляскаме доволно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съвсем проста рецепта за запеканка с кайма и картофи , която обаче се получава невероятно вкусна. Подходяща за богата семейна вечеря , когато нямате много време.

Вкусна е и студена, и топла. Ето рецептата за вкусното ястие от кайма и картофи :

Запеканка с кайма и картофи

Продукти:

Мляно говеждо месо - 500 g

Картофи - 1 кг

Яйце - 1 бр.

Прясно мляко - 250 мл

Масло - 100 гр.

Лук - 1 глава

Кашкавал - 50 g

Сол, черен пипер - на вкус

Приготвяне:

1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.

2. Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.

3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.

4. Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.

5. Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.

6. Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея - картофеното пюре.

7. Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft