Килце картофи, шепа брашно и малко кашкавал - е толкова е лесно, а пък става вкусотия до шия! Италианска картофена торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Килце картофи, шепа брашно и малко кашкавал - е толкова е лесно, а пък става вкусотия до шия! Италианска картофена торта:
Килце картофи, шепа брашно и малко кашкавал - е толкова е лесно, а пък става вкусотия до шия!...
9947
Килце картофи, шепа брашно и малко кашкавал - е толкова е лесно, а пък става вкусотия до шия! Италианска картофена торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изборът на картофени ястия е наистина значителен, но понякога все пак ни омръзва. Е, днес ви предлагаме да опитате много проста, но наистина вкусна рецепта , приготвяна често от италианските готвачи - картофена торта на тиган . Ще ви трябват буквално шепа продукти и със сигурност ще изненадате членовете на вашето семейство с вашите кулинарни умения! Ето и рецептата за вкусната и хрупкава картофена торта по италиански :

Картофена торта на тиган

Продукти:

1,2 кг картофи

40 г брашно

сол

риган

зехтин

настърган кашкавал

по желание - шунка или някакъв колбас

Приготвяне:

Обелете картофите, нарежете на средно дебели филийки. Добавете 40 г брашно, подправете със сол и риган. Загрейте зехтина в тиган, поставете картофите на няколко слоя, като ги редувате с колбаса (ако използвате, вкусно е и без), притиснете ги добре. 

картофена торта

Отгоре налейте малко зехтин, покрийте тигана с капак. 

Печете по половин час от двете страни. Когато приключите с печенето, поръсете с настърган кашкавал, изчакайте докато се разтопи и сервирайте.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft