След раждането си, Ким Кардашиян разкри, че е на Аткинсова диета и че яде много белтъчини, здравословни мазнини, които се съдържат в орехите и авокадото , плодовете, зеленчуците, сиренето и малко въглехидрати
За няколко месеца Ким Кардашиян получи фигурата като в добрите стари времена.
Иска да бъде здрава майка , която кърми и не се страхува , че нейното мляко ще бъде лошо, или че ще загуби килограми прибързано. С диетата на Аткинс, след като лекарят й позволи това, в комбинация с тренировки и с личен треньор.
Новата диета на Аткинс е съставена от 4 фази, при които много внимателно се следи приема на въглехидрати.
Фаза 1
Първата ограничителна фаза трае минимум две седмици и препоръчва приема на максимум 20 грама въглехидрати (никакви зеленчуци, плодове, пълнозърнести произведения и хляб)
Отслабването при диетата на Аткинс се базира на процеса на кетоза та:
„Първо, главният източник на енергия за телата ни са въглехидратите.
Фаза 2:
Следващата фаза на отслабване включва повече зеленчукови фибри(въглехидрати), докато се достигне „критичното ниво на загубата на въглехидрати“. В следващите седмици се постига малко и постепенно увеличаване на приема на въглехидрати.
Фази 3 и 4:
Това са фазите на поддържане, където приемът на въглехидрати може да бъде увеличен, но само ако бъде достигнато определено ниво на килограмите(критично ниво на управление на въглехидратите). Всякаква храна, която може да доведе до увеличаване на тегло, трябва да се избягва.
Аткинс препоръчва употребата на чести и непреработени въглехидрати.
Какви точно са позволените храни при диетата на Аткинс:
Без ограничения може да се храните с месо, риба, птици, морски дарове, които да не са под формата на колбаси!
Може да консумирате сирене и кашкавал, яйца, краве масло и рибни мазнини.също без ограничения.
Зеленчуци са ограничени едва до 20 гр на ден.
Растителни масла - добре е да не са рафинирани.
Напитки - вода и сокове, чай, като внимавате за въглехидратите.
Категорично са забранени следните продукти при първа фаза:
захар и всички сладко
хляб и хлебни изделия
плодове, нишестени зеленчуци (картофи, цвекло)
маргарин
алкохол.