Кисели краставички по френски - супер лесни и с изискан вкус! Без да вариш марината:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кисели краставички по френски - супер лесни и с изискан вкус! Без да вариш марината:
Кисели краставички по френски - супер лесни и с изискан вкус! Без да вариш марината:
9016
Кисели краставички по френски - супер лесни и с изискан вкус! Без да вариш марината:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Целият смисъл на рецептата е във френската горчица, именно тя прави маринованите краставички специални, а не като другите. Освен това този метод на приготвяне е толкова прост, че дори начинаещ готвач може да се справи!

Днес ще споделим с вас инструкции за приготвяне на "френски" кисели краставички с горчица . Удобно е, защото не е нужно да варите марината!

КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ ПО ФРЕНСКИ

Продукти за еднолитров буркан:

400 г краставици

1 ст. л. френска горчица

1 ст. л. сол

2 с.л. захар

2 с.л. оцет

1-2 скилидки чесън

1 дафинов лист

2 парчета люта чушка

0,5 ч.л. бахар

Приготвяне:

Накиснете краставиците в студена вода за един час. След това отрежете опашките от краставиците и ги сложете в чиния.

корнишони

На дъното на чист, измит буркан поставете дафинов лист и половин чаена лъжичка черен пипер. Можете да вземете както смес от пипер, така и бахар.

Добавете също пресовани скилидки чесън и червени люти чушки. А сега акцентът в рецептата е френската горчица. Към всеки буркан трябва да се добави 1 супена лъжица.

френска горчица

След това напълнете буркана с предварително подготвените краставички. Изсипете сол отгоре им (по-добре е да вземете каменна), захар и налейте оцет. Напълнете всеки буркан с вряща вода и след това затворете хлабаво капаците.

краставички в буркани

Тенджерата за стерилизация се покрива с марля или кърпа, така че бурканите да не се напукат. Поставете бурканите с краставици и след това изсипете гореща вода в тенджерата. Слага се на огъня да се стерилизира. Задръжте около 5 минути от момента, в който водата заври в тенджерата.

мариновани краставички

Между другото, искам да обърна внимание на факта, че не винаги е необходимо да се съсредоточавате върху времето, погледнете и цвета на краставиците. Ако започнат да потъмняват, не е необходима повече стерилизация. Така няма да преварите краставичките и бурканът няма да се надуе по време на съхранение.

Готовите стерилизирани буркани с краставички се завиват стегнато. И леко разклатете бурканите от едната към другата страна, така че всички съставки да се смесят.

Обърнете бурканите с главата надолу и увийте в одеяло за един ден. След това съхранявайте на тъмно място, например в килер. Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft