Кисело зеле в буркани за зимата
5 Ноември 2013
114454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Нарежете зелето на ситно, след което поръсете със сол (пропорцията е: на 10 кг зеле - 250 г сол). Претрийте го много добре с ръце, след което прехвърлете зелето в дълбока тенджера и залейте с вода. Отгоре поставете дървена решетка (или кръстачка) и затиснете с тежък предмет зелето (речен камък, тежка чиния и пр.). Оставете зелето да втасва около 2-3 седмици, като проверявате дали е достатъчно кисело. Втасалото зеле напълне в сухи буркани, запечатайте ги с капачки и стерилизирайте 10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари