Кисело зеле за три дни-Пълниш в бурканите и имаш хрупкаво зелце за зимата
13 Ноември 2022
11950
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Заслужава си да я изпробвате, защото крайният резултат е много хрупкав и вкусен!
Списък с продукти:
- 2 кг. зеле
- 1 морков
- 50 гр.
сол
черен пипер (зърна) на вкус
2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
- Отстранете горните листа от зелето и го нарежете на тънки ивици.
- Сложете го в голяма купа.
- Морковът, който ще използвате, трябва да е достатъчно голям, сладък и сочен. Измийте го добре и го настържете върху зелето.
- Посолете зелето и го претрийте добре с ръце. Трябва да получите сочна маса от моркови и зеле. Мачка се, докато зелето не започне да пуска сок.
- В 3-литров стъклен буркан започнете да редите зелето, като го натъпквате добре. В процеса на редене може да добавите и малко кисели краставички или пък нарязани на ивици чушки.
- Пълния буркан поставете върху лист за печене или дълбока тава. Така сокът, който излиза от него по време на ферментацията няма да тече и цапа навсякъде.
- Когато в буркана се събере много сок, надупчете зелето с дървено шишче, за да излязат всички мехурчета и саламурата да намалее.
- След като зелето престои около три дни в хладилника, може да се консумира.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари