Кисело зеле за три дни-Пълниш в бурканите и имаш хрупкаво зелце за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кисело зеле за три дни-Пълниш в бурканите и имаш хрупкаво зелце за зимата
Кисело зеле за три дни-Пълниш в бурканите и имаш хрупкаво зелце за зимата
11950
Кисело зеле за три дни-Пълниш в бурканите и имаш хрупкаво зелце за зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Заслужава си да я изпробвате, защото крайният резултат е много хрупкав и вкусен! 

Списък с продукти: 

  • 2 кг. зеле
  • 1 морков
  • 50 гр.
сол
  • черен пипер (зърна) на вкус
  • 2 дафинови листа
  • Начин на приготвяне: 

    • Отстранете горните листа от зелето и го нарежете на тънки ивици.
    • Сложете го в голяма купа. 
    • Морковът, който ще използвате, трябва да е достатъчно голям, сладък и сочен. Измийте го добре и го настържете върху зелето. 
    • Посолете зелето и го претрийте добре с ръце. Трябва да получите сочна маса от моркови и зеле. Мачка се, докато зелето не започне да пуска сок.
    • В 3-литров стъклен буркан започнете да редите зелето, като го натъпквате добре. В процеса на редене може да добавите и малко кисели краставички или пък нарязани на ивици чушки. 
    • Пълния буркан поставете върху лист за печене или дълбока тава. Така сокът, който излиза от него по време на ферментацията няма да тече и цапа навсякъде. 
    • Когато в буркана се събере много сок, надупчете зелето с дървено шишче, за да излязат всички мехурчета и саламурата да намалее.  
    • След като зелето престои около три дни в хладилника, може да се консумира. 
    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft