Мързелива рецепта за кисело зеле - без бидон и държи до следващата зима!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързелива рецепта за кисело зеле - без бидон и държи до следващата зима!
Мързелива рецепта за кисело зеле - без бидон и държи до следващата зима!
248852
Мързелива рецепта за кисело зеле - без бидон и държи до следващата зима!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна идея е как да приготвите домашно кисело зеле , дори ако живеете в жилищна сграда и нямате възможност да слагате зеле в бидони, защото се притеснявате от миризмата.

Правя тази рецепта от няколко години и все още не ме е разочаровала!

Освен това е и много практично решение, например, ако като мен живеете в блок.

А най-хубавото е, че зелето издържа цяла зима, дори до следващия сезон.

Освен това, това е чудесен избор за тези, които просто не искат или не могат да използват класически бидони за кисело зеле. Ето моята рецепта за Кисело зеле по мързелив начин :

Мързеливо кисело зеле без бидон

Продукти:

зеле

сол (20 гр.

сол на 1 кг зеле)

Приготвяне:

Необходимо е да използвате твърди и узрели глави зеле, които трябва да бъдат добре измити. Нарежете на ситно или настържете, след което съберете цялото зеле в голяма тенджера.

настъргано зеле

След това добавете солта (1 голяма супена лъжица на 1 кг зеле) и разбъркайте на ръка, докато солта се разпредели равномерно. След това поставете някаква тежест върху зелето (например дъска) и покрийте отгоре с памучна кърпа. Оставете за 2-3 часа, докато зелето пусне сока си.

След като зелето престои малко, опитайте и в случай, че му липсва сол и добавете според нуждите. Ще забележите, че през това време зелето е пуснало много сок и започвате да прехвърляте всичко в бурканите (зелето, заедно с отделения сок). Използвайте чисти и стерилизирани буркани.

зеле в буркани

затваряне зеле

Напълнете бурканите със зеле на ръка или с голяма лъжица, а след това разпределете сока равномерно отгоре. Не препълвайте бурканите догоре, оставете 1-2 пръста място в буркана и поставете мрежа/пластмасова решетка за потискане отгоре.

И другият ми съвет към вас. Зелето не се затваря с капак по време на процеса на ферментация. Просто покрийте бурканите с чиния или кърпа и ги оставете в килера или друго тъмно и сухо място за 7 дни, докато зелето втасва.

мързеливо зеле в буркани

След ферментация затворете бурканите със съответния капак и зелето е готово за употреба. Това е всичко!

зеле мързелива рецепта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft