Кисело зеле с ориз на фурна
21 Февруари 2012
352564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 средно голяма зелка
1 глава лук
1 ч.ч. ориз
олио
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол
Нарежете зелето на тънки ивици и го задушете с 1/2 ч.ч. олио и 1/2 ч.ч. зелев сок, докато омекне. Задушете лука, нарязан на ситно, в малко олио. Прибавете ориза и го запържете леко. Свалете го от огъня и го подправете с 1 ч.л. червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус, след което го прибавете към зелето. Залейте ястието с 3 ч.ч. вода и го сложете да ври десетина минути на умерен огън. Прехвърлете го в тава и го запечете във фурната по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари