Когато къщата е празна и искате нещо към кафето или чая, тази рецепта ще дойде на помощ. В края на краищата, продуктите й ги има във всеки хладилник !
В продължение на 3 минути тестото се разбърква и докато чайникът кипи, тортата е почти готова. Намазана със сладко или кондензирано мляко, или пък течен шоколад и ако я оставите за няколко часа - това ще бъде просто истинска наслада ! По-лесно не може и да си представите!
съставки
кисело мляко 1 кофичка
захар 1 чаша
Пшенично брашно 1 чаша
Какао на прах 2 супени лъжици
сода 1 ч. Л
подготовка
Смесете киселото мляко със содата. Разбърква се брашното, захарта и какаото отделно и се добавят към киселото мляко
Намажете формата с олио, сложете пергаментна хартия. Изсипете тестото.
Печете около 20-25 минути при 200 градуса. Готовността може да се провери с клечка за зъби- ако пръчката остане суха, тогава всичко е готово.
Готовата торта може да се полее с глазура, или може да се намаже с всякакъв конфитюр или сладко, сметана с горски плодове или кондензирано мляко или пък шоколад, зависи от вкуса ви. Можете да сервирате на масата веднага, но е по-добре да оставите да преседи поне няколко часа.
Наслаждавайте се на храната си и споделете простата рецепта с приятелите си.