Кисело мляко: Толкова вкусни курабийки, че искате да ги приготвяте всеки ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кисело мляко: Толкова вкусни курабийки, че искате да ги приготвяте всеки ден
Кисело мляко: Толкова вкусни курабийки, че искате да ги приготвяте всеки ден
3395
Кисело мляко: Толкова вкусни курабийки, че искате да ги приготвяте всеки ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес реших да изпека много вкусни и прости курабийки с кисело мляко. Тази рецепта е икономична, защото използва растително масло, а самият процес не отнема много време.

Съставки: (за 16 бр.) Брашно 350 г, Захар 3 с.л., Кисело мляко 150 мл, Растително масло 70 мл, Яйце 1 бр, Бакпулвер 1 ч.л., Ванилова захар 8 г,
Сол на вкус Топинг: тръстикова или обикновена захар 3 с.л.

Печете на 180° за 20-25 минути. Времето и температурата на печене зависят от характеристиките на фурната

Процес на готвене:

Разбивам едно яйце в купа, добавям три супени лъжици захар, малко ванилова захар и щипка сол. След това добавям растително масло и кисело мляко. Разбърквам всичко старателно с бъркалка. Важно е киселото мляко да е със стайна температура.

Към сместа се добавя бакпулвер и постепенно се добавя част от пресятото брашно.

Брашното добавям постепенно, на две или три стъпки, в зависимост от консистенцията на тестото.

Продължавам да бъркам първо с бъркалка, след това, когато тестото стане по-гъсто, продължавам да меся с ръце, докато стане меко тесто.

Готовото тесто разделям на две равни части.

Всяка част оформям на "наденица" и я нарязвам на осем приблизително еднакви парчета. Можете да претеглите всеки на кухненска везна за точност.

Всяко парче закръглям, за да станат чисти топчета.

Поставям ги в чиния и ги покривам с филм, за да не се напукат.

Всяко топче потапям в захар, използвам тръстикова захар, но и обикновената става.

Поставете топките в тава, покрита с хартия за печене. На всяка внимателно правя разрези с остър нож.

Пека бисквитките във фурната, предварително загрята на 180 градуса, около 20-25 минути.

Резултатът е много ароматна и нежна курабийка, която просто се топи в устата ви. Не пропускайте да опитате тази рецепта, тя ще ви изненада със своята простота и вкус

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft