Кисело-сладка туршия
22 Декември 2011
15006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
чушки – 1 кг.
моркови – 300 гр.
зелен фасул – 300 гр.
целина – 300 гр.
лук – 1 глава
оцет – 1 л.
олио – 200 гр.
захар – 200 гр.
люти чушки – 1 бр.
Морковите се нарязват на пръчици, зеления фасул на две, целината на кубчета, чушките на ивици, лукът на две.
Оцетът, захарта, олиото и лютата чушка завират, посолява се и се пускат морковите. Ври покрито 4 - 5 минути. Прибавят се останалите зеленчуци и ври още 15 минути. Оставя се да изстине в съда и после се разпределя в буркани.
Затваря се и се стерилизира 10 мин.
Консумира се след около месец.
Служи и за готово ястие и за подправка към супи, сосове и др.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари