275 г брашно
225-250 мл много гореща вода
2 с.л. сусамено олио
Брашното се сипва в голяма купа. Постепенно се прибавя горещата вода, като през цялото време се бърка с вилица или пръчица, докато водата бъде усвоена. Ако сместа изглежда суха, се прибавя още вода. Изважда се от купата и се меси с ръце около 8 минути. Тестото се връща обратно в купата, покрива се с чиста влажна кърпа и престоява така 30 минути. След като е престояло, тестото се вади от купата и отново започва да се меси за около 5 минути, като се ръси с малко брашно, ако започне да залепва. Когато стане гладко се оформя на руло с дължина 45 см и диаметър 2,5 см. Нарязва се на 18 равни части. От всяка част се прави топче. Вземат се две от тестените топчета. Едната страна на едно от двете топчета се потапя в сусамено олио и към намаслената му страна се прилепя другото топче. С точилката се разточват двете едновременно на кръст с диаметър 15 см. Важно е да се разточват по този начин двойните палачинки, за да остане влажно тестото отвътре и да се направят по-тънки палачинките, без опасност да бъдат препържени. На слаб огън се слага тиганът за пържене. Двойната палачинка се слага в тигана, докато се изсуши от едната страна, след което се обръща от другата. Тиганът се отдръпва от огъня, двете палачинки се разделят и се оставят настрана. Същото се повтаря с останалите тестени топчета.