Кифлички от пълнозърнесто брашно
7 Ноември 2014
18800
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Красив богат вкус и отлично предложение за всяка трапеза и празник.
Маята се поставя в топла вода с 2 супени лъжици брашно и захар, за да шупне. След като втаса, се замесва тесто с брашното, солта, останалата вода и кимиона. Постепенно се добавя и олиото, и хубаво се измесва. Оставя се да втаса.
Втасалото тесто се разточва върху набрашнен плот и се изрязват триъгълници, които се пълнят с плънката и се завиват на кифлички. Подреждат се в намазнена тава. Отгоре се намазват с продуктите за намазване, предварително добре разбъркани, и се оставят да втасат отново. Пекат се на 200 градуса около 20 минути.
Тестото от пълнозърнесто брашно е много лесно за работа, а и кифличките са отлични!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари