Кифлички-подкови от картофено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кифлички-подкови от картофено тесто
Кифлички-подкови от картофено тесто
admin
Добавена от: admin
11386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

30 гр. прясна мая
200 мл хладко прясно мляко
50 мл олио
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
3 супени лъжици инстантно картофено пюре (на люспички)
450-500 гр. брашно
50 мл газирана вода
1 яйце за намазване

Пухкавички и меки като душица! 
Пюрето на прах се поставя в тестото директно от опаковката (без да се приготвя). 
В хладкото мляко се разтварят маята, захарта и малко брашно, и се оставя да шупне. 
След това се замесва по-меко тесто с останалите съставки като се добавят газираната вода, олиото, солта, пюрето на прах, брашното. 
Тестото се омесва много хубаво, покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса 30 минути. 
След това внимателно се премесва и се разделя на 20-25 топки. 
Всяка топка се разточва на малка продълговата кора, разрязва се от горната страна като на снимката и се оформя подкова. 


Кифличките се редят в намазнена тава, намазват се с разбито яйце и се пекат на 200 градуса около 20 минути.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft