Кифлички със смокини
13 Март 2012
21717
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Забърква се закваска от изброените продукти и се изчаква да втаса. С нея се замесва тесто от брашното, канелата, солта и водата. Оставя се да втаса и да удвои обема си. Смокините се нарязват на малки парченца. От тестото се оформят плоски кръгли питки. Поръсват се със захар и в средата се слагат 8-10 парченца смокини. Плънката се покрива с краищата на питката и се придава форма на смокиня, като тестото се изтегля нагоре като опашчица. Тестените смокини се намазват с олио и се оставят да втасат до увеличаване на обема. С нож се правят разрези откъм опашчицата по подобие на истинските смокини, а може и да се оформят обикновени кифлички-рулца. Пекат се във форма с незалепващо покритие до пълна готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари