Кифлички с течен шоколад и кокос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кифлички с течен шоколад и кокос
Кифлички с течен шоколад и кокос
admin
Добавена от: admin
10013
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
600 мл прясно мляко
100 мл олио
1 яйце
4 с.л. пудра захар
1 кубче (40 гр.) мая
щипка сол
1 кг брашно
4 с.л. какао
120 гр кокос
За намазване:
 100 мл вода
100 гр. захар
За пълнежа:
течен шоколад

В затопленото мляко се разтваря маята, добавят се олиото, яйцето, захарта, солта, и постепенно брашното. Омесва се меко тесто.

Тестото разделете на две части и го поставете в два отделни съда - в единия добавете какаото и хубаво омесете върху работния плот, докато тестото се оцвети равномерно. В другата част добавете кокосовите стърготини и омесете и него добре. След това покрийте с кухненска кърпа и оставете да втасва. Втасалото тесто разделете на пет части (както кафявото, така и бялото тесто). 
Вземете 1 кафява част, върху нея поставете 1 бяла и ги разточете заедно на кръг. Нарежете го на 8 триъгълника и в края на всеки поставете част от течния шоколад, след което навийте стегнати кифлички. Тази процедура се повтаря и с другите 4 части. Готовите кифлички подредете в тава, покрита с хартия за печене, и оставете да втасат.

През това време пригответе сместа за намазване: в студената вода разтворете захарта и намажете със захарния сироп кифличките преди печене. Печете ги в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Когато ги извадите от фурната, още топлите кифлички отново намажете хубаво със сиропа. Покрийте с готварска кърпа и оставете да изстинат.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft