В затопленото мляко се разтваря маята, добавят се олиото, яйцето, захарта, солта, и постепенно брашното. Омесва се меко тесто.
Тестото разделете на две части и го поставете в два отделни съда - в единия добавете какаото и хубаво омесете върху работния плот, докато тестото се оцвети равномерно. В другата част добавете кокосовите стърготини и омесете и него добре. След това покрийте с кухненска кърпа и оставете да втасва. Втасалото тесто разделете на пет части (както кафявото, така и бялото тесто).
Вземете 1 кафява част, върху нея поставете 1 бяла и ги разточете заедно на кръг. Нарежете го на 8 триъгълника и в края на всеки поставете част от течния шоколад, след което навийте стегнати кифлички. Тази процедура се повтаря и с другите 4 части. Готовите кифлички подредете в тава, покрита с хартия за печене, и оставете да втасат.
През това време пригответе сместа за намазване: в студената вода разтворете захарта и намажете със захарния сироп кифличките преди печене. Печете ги в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Когато ги извадите от фурната, още топлите кифлички отново намажете хубаво със сиропа. Покрийте с готварска кърпа и оставете да изстинат.