Кифлички, топнати в масълце - лесна работа, а колко са вкусни само...

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кифлички, топнати в масълце - лесна работа, а колко са вкусни само...
Кифлички, топнати в масълце - лесна работа, а колко са вкусни само...
admin
Добавена от: admin
18519
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


500 мл хладко прясно мляко

4 супени лъжици захар

2 супени лъжици сол

1 кубче мая

1/2 пак. бакпулвер

1/2 чаена лъжичка ракия

100 мл олио

900 -1000 гр. брашно

За потапяне на кифлите:

150-200 гр. разтопено масло/маргарин
 


Може би няма по-лесни от тези кифлички. Могат да се приготвят и в постен вариант, ако млякото се замени с вода, т.к. не съдържат яйца. Семейството ви ще ги заобича от първия път!

Първо в хладкото мляко се разтваря маята, след това се слагат захарта, солта, олиото и останалите съставки. Постепенно се добавя брашното и се замесва тесто, което трябва да бъде средно твърдо. Оставя се да втаса 15- 20 минути.

След това се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на малка кора. Корите се нарязват всяка на 10-12 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на кифличка. Така се процедира с цялото тесто.

кифлички топнати в масълце

кифлички в масълце

След това всяка кифла се поставя върху вилица и заедно двете (кифлата и вилицата) се потапят в разтопеното масло/маргарин. Оставят се да се изкапе излишното масло и се нареждат в тава. След това втасват 1-2 часа.

кифлички в масло

Просто ги забравете, покрийте с чиста кърпа и ги изпечете след 2 часа до зачервяване.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft