Брашното смесете с киселото мляко, прясното мляко, олиото. Добавете яйцето, солта, захарта, бакпулвера и сухата мая и месете, докато се получи фино тесто. Покрийте и оставете на топло да втаса, докато увеличи обема си поне двойно.
Разточете тестото на кора с дебелина 4-5 мм и с кръгла форма изрежете кръгчета. Със същата форма нарежете и салама.
Върху всяко тестено кръгче поставете кръгче салам, а върху него поставете още едно кръгче тесто.
С остър нож разрежете двойните тестени кръгове на осем триъгълника, без да режете средата на тестото.
При всяка двойка триъгълници завъртете единия надясно, а другия - наляво, и съединете краищата.
Повторете процедурата с останалите триъгълници, така че да се получи формата на детелина.
Всяка детелина намажете с разбито яйце или жълтък и в средата наръсете със сусам, кимион, едра сол или подправка по ваш избор.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15-20 минути. Оставете малко да се охладят и ги поднесете топли.
Кифли Детелина
19 Март 2014
11311
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари