Киш с карамелен лук, козе сирене и чери доматчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Киш с карамелен лук, козе сирене и чери доматчета
Киш с карамелен лук, козе сирене и чери доматчета
admin
Добавена от: admin
12829
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за кората:
100 гр. брашно от елда (или друго пълнозърнесто брашно)
160 гр. бяло брашно
1 жълтък
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
110 гр. студено масло, нарязано на малки парченца
3-4 с.л. вода

за пълнежа:
масло, за намазване на тигана
1 голяма глава червен лук, нарязана на кръгове
1 голяма глава сладък жълт лук, нарязана на кръгове
1 белтък
1 цяло яйце
170 гр. обикновено кисело мляко
козе сирене, количеството е по желание
220-280 гр. чери доматчета, разрязани на половинки
сол и черен пипер на вкус
прясна мащерка
 

Приготвяне на кората: Смесете съставките в кухненски робот или блендер и размесете на пулсов режим, докато тестото започне да се оформя. Ако не разполагате с робот, може да омесите тестото и на ръка. Оформете тестото на топка, увийте го с полиетиленово фолио или пергаментова хартия и замразете за около 30 минути. Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Разточете тестото на кора с големината на формата за печене. Набодете дъното на кората на няколко места с вилица. Покрийте тестото с пергаментова хартия и отгоре сложете някаква тежест – например сухи бобени зърна или специални кухненски тежести. Печете за около 15-18 минути, докато тестото започне да придобива златист цвят (ако ви се струва меко, може да удължите времето за печене с още 5 минути, като отстраните тежестите). Извадете от фурната и оставете тестото да изстине.
Приготвяне на пълнежа: Загрейте фурната на 160 градуса. В тиган загрейте маслото и добавете двата вида лук. Поръсете със сол. Гответе лука на средна температура, докато се карамелизират. Отстранете от огъня и разнесете цялата смес върху приготвената предварително кора на киша. В дълбока купа разбийте белтъка, яйцето и киселото мляко. Добавете малко сол и пипер. Изсипете сместа върху лука. С лъжичка гребвайте малки количества от козето сирене и ги сипвайте върху киша. Разпределете равномерно половинките чери доматчета. Поръсете тарта със сол, пипер и прясна мащерка. Печете във фурната за около 30-40 минути, докато ръбчетата на киша започват да се стягат. Отстранете от фурната и оставете да се охлади. Тартът може да се консумира загрят за 10-тина минути на слаба фурна, или студен.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft