Необходими продукти
За бялата част:
500 грама извара
100 грама захар
1 супена лъжица нишесте (царевично)
2 яйца
За тиквената част:
500 грама тиква
2 яйца
1 супена лъжица нишесте (царевично)
100 грама захар
портокалова кора (от 1 плод)
Начин на приготвяне:
Изварата и захарта смелете в блендер, добавете яйцата и нишестето.
Тиквата измийте (предварително трябва да я почистите от семената, но кората оставете), увийте в лист фолио и изпечете за около час във фурната.
Щом се охлади, с лъжица издълбайте меката част, към която прибавете захарта и настърганата кора от един портокал. Смелете, добавете яйцата, нишестето и разбъркайте.
Намазнете разглобяема кексова форма, покрийте дъното и стените й с лист пергамент и сложете двете смеси, редувайки ги, за да се получи "мраморна" шарка.
Изпечете за 50 минути при 180 градуса.
Десертът е по-добре да се поднесе охладен.
Добър апетит!