2 краставици, нарязани на кубчета
1 кг. домати, нарязани на кубчета
1 средна глава червен лук, обелена и нарязана на полумесеци (ивички)
1/3 чаша едро нарязан магданоз
1 1/3 чаши отцедени маслини Каламата, без костилки
1/2 чаша зехтин екстра върджин
1/2 чаша лимонов сок
1 1/2 ч.л. сушен риган
500 гр. сирене фета (овче сирене или твърдо краве сирене)
сол и прясно смлян черен пипер
В голяма купа се смесват краставиците, доматите, лука, магданоза и маслините. В по-малка купичка се смесват зехтина, лимоновият сок и риганът. Сиренето се натрошава или нарязва на кубчета около 1,5-2 см. и се прибавя към зеленчуците. Отгоре се полива с дресинга и се обърква внимателно, като се доовкуси със сол и черен пипер. Готовата салата се поднася в прозрачна купичка, гарнирана с листа свежа салата.