500-600 гр. шкембе
сода бикарбонат
оцет
2-3 дафинови листа
3-4 зърна бахар
десетина зърна черен пипер
2-3 глави лук, нарязан на ситно
2-3 супени лъжици брашно
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
За чесновия сос:
1 ч.ч. оцет
5-6 скилидки счукан чесън
1 с.л. червен пипер
малко смлян черен пипер
1 връзка ситно нарязан магданоз
Шкембето се слага в голяма тава, както е сурово, посипва се обилно със сода и се залива с оцет. След около десетина минути се измива добре и се слага да се вари без сол, за да не става жилаво, като към водата се добавят дафиновите листа, бахарът и черният пипер. След като се свари добре, шкембето се изважда от бульона да се охлади малко и се нарязва на ситно.
В друга тенджера се запържват 2-3 глави лук, нарязан на ситно. Щом започне да става леко златист, се добавят 2-3 супени лъжици брашно и се пържи, докато лукът и брашното порозовеят. Започва да се сипва от бульона на тънка струйка и се бърка непрекъснато, за да не се получат бучки. Оставя се да заври, добавя се и нарязаното шкембе и се оставя още 5-10 минути. Застройва се с 2 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко, може да се сложи и малко куркума, да се подсили жълтия цвят.
За чесновия сос: всички продукти се слагат на котлона, колкото само да заврат, пресипват се в сосиера и се поднасят към готовата чорба.