Когато ги приготвям, правя двойна доза от соса - невероятен е! Без него кюфтенцата просто не струват!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато ги приготвям, правя двойна доза от соса - невероятен е! Без него кюфтенцата просто не струват!
Когато ги приготвям, правя двойна доза от соса - невероятен е! Без него кюфтенцата просто не...
326898
Когато ги приготвям, правя двойна доза от соса - невероятен е! Без него кюфтенцата просто не струват!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка домакиня прави кюфтета , като винаги добавя към мляното месо лук и хляб. Но се оказва, че ястието става невероятно вкусно с друг допълнителен компонент - сос. Сосчето прави кюфтетата меки и сочни, и им придава неустоим аромат! 

Продукти:

600 гр.

телешко месо

2 глави лук

1 скилидка чесън

25 гр. хляб

100 мл прясно мляко

1 с.л. брашно

3 с.л. доматено пюре

500 мл бульон

100 мл олио

галета , черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:

  1. Добавете към мляното месо хляба, напоен с мляко, смления лук и нарязания на ситно чесън. Не забравяйте да добавите сол и черен пипер. Объркайте всичко хубаво.
  2. Оформете от получената смес кюфтета, оваляйте ги в галета. Изпържете на умерен огън до златисто-кафяво. Извадете ги.
  3. Ситно нарежете втората глава лук и го поставете в тигана. Запържете лука, докато омекне, за около 5 минути. След това добавете брашното. Пържете 1 минута.
  4. Добавете доматеното пюре. Оставете да къкри няколко минути. Изсипете вътре на тънка струя вода или бульон, като разбърквате непрекъснато. Уверете се, че сосът няма бучки. Сложете кюфтетата в соса, оставете да заври и намалете огъня. Покрийте тигана с капак. Оставете ястието да къкри 10 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft