Когато за първи път почерпих гостите с този деликатес, те не разбраха от какво е, показвам рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Когато за първи път почерпих гостите с този деликатес, те не разбраха от какво е, показвам рецептата
37513
Снимков материал: pixabay.com
Когато за първи път почерпих гостите с този деликатес, те не разбраха от какво е, показвам рецептата

Помня, че за първи път направих тези прекрасни кифлички без мая за празника. Гостите бяха изумени. Всички се възхищаваха на десерта, но никой не можеше да разбере от какво са направени. Сестра ми дори не повярва, че съм ги приготвила сама. Това вече е моят авторски десерт. Искам да споделя рецептата и с вас. 

КИФЛИ БЕЗ МАЯ

СЪСТАВКИ

  • 480 г брашно
  • 125 мл кисело мляко
  • 125 мл вода
  • 1 яйце
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 40 ml растително масло
  • 30 г масло
  • 1 ч.л бакпулвер
  • Шипка сол

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ

  • масло за намазване на тестото
  • царевично нишесте за разточване на тесто
  • орехи
  • захарен сироп

ГОТВЕНЕ

Нека си омесим тестото. В голям съд смесете кефир, вода, яйце, оцет и растително масло. Разтопете маслото и изсипете останалите съставки. Добавете бакпулвера и солта. Смесете добре. Към хомогенната смес добавете пресятото брашно. Замесете меко тесто. Оставете го за 15 минути под филма.

След това разделете тестото на 4 части. Омесете всеки поотделно и оформете от тестото спретнати колобокчета. Поръсете работната си повърхност с царевично нишесте. Върху него разточете тънко първата част от тестото. Слоят трябва да е почти прозрачен. Поръсете царевично нишесте отгоре. Как се разточва тестото, можете да видите във видеото по-долу.

След разточването намажете тестото с разтопено масло. Върху него се нарежда втори пласт тесто, разточен по същия начин. Отново масло. Направете същото и с останалото тесто. Последният слой също трябва да бъде намазан с масло.

Накълцайте орехите и ги поръсете обилно върху последния пласт тесто. Навийте всичко на широко руло. Сега изрежете малки кифлички от това руло с форма за сладки или чаша.

Намажете тавата за печене с масло и сложете там готовите кифлички. Намажете горната част на кифличките също с масло. Пече се 1 час на 160 градуса. Докато кифличките са още горещи, намажете отгоре със захарен сироп .

 

Това е толкова чудесен сладкиш . От първия път няма да познаете как се приготвя. Отнема малко работа, но резултатът определено си заслужава. Освен това тестото е доста просто . Надявам се да харесате тази рецепта толкова, колкото и аз. Приятен апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft