Когато изпече блата си казах - какво пък, обикновен пандишпан! Но после - уау, небцето ми...
14 Август 2016
669567
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Австралия е толкова далеч от нас, че знаем малко за нейната кухня. Днес ще ви споделим една от любимите ни австралийски рецепти - кексчета Лемингтън - бързи, лесни и топящи се в устата!
Продукти:
3 яйца
200 гр.
захар
100 мл олио
250 мл прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. ванилена захар
250 гр. брашно
1 с.л. какао на прах
50 гр. тъмен шоколад
кокос на вкус
Приготвяне
- В купа смесете яйцата и 150 грама захар, добавете ванилова захар и разбийте с миксер или пасатор за около 3 минути.
- Добавете 125 мл мляко и разбийте още три минути.
- След това постепенно прибавете олиото, бакпулвера, брашното и разбъркайте до гладко тесто.
- Изсипете тестото в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и с размери 20 х 20 сантиметра.
- Пъхнете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.
- Щом се изпече, оставете блата да изстине малко, след това обърнете и внимателно отстранете хартията.
- Останалите мляко и захар сложете в тенджерка, добавете какаото и шоколада. Оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време. Охладете соса до стайна температура.
- Нарежете блата на 16 кубчета. Всяко кубче потопете в соса от всички страни, а след това оваляйте в кокосови стърготини.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари