Когато ми останат много яйца след Великден, ги смесвам с малко кайма и пресен лук - става чудо-обяд за нула време!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато ми останат много яйца след Великден, ги смесвам с малко кайма и пресен лук - става чудо-обяд за нула време!
Когато ми останат много яйца след Великден, ги смесвам с малко кайма и пресен лук - става...
33662
Когато ми останат много яйца след Великден, ги смесвам с малко кайма и пресен лук - става чудо-обяд за нула време!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В нашето семейство яйцата са в менюто почти всеки ден. След Великден обаче често остават около дузина боядисани яйца, които са доста нетрайни и трябва бързо да се "отървем" от тях. Напоследък открих рецептата за вкусно руло от кайма с варени яйца - става бързо, а е изключително вкусно и отлично за обилен обяд или вечеря. Ето рецептата за апетитното Руло-мозайка :

Руло от кайма с варени яйца

Съставки:

700 г кайма

1 сурово яйце

6 варени яйца

1 с.л.горчица

1 с.л.майонеза

2 с.л.грис

1 глава лук

1/2 връзка зелен лук

1 с.л.масло

1 с.л.рафинирано слънчогледово олио

сол и черен смлян пипер

Приготвяне:

Сложете каймата (телешка или смесена) в купа, добавете сурово яйце, грис, горчица, майонеза, 1/2 ч.л. сол и няколко щипки смлян черен пипер. Разбъркайте добре всички съставки и оставете масата за половин час, така че грисът да набъбне.

В тиган със загрята смес от масло и слънчогледово олио запържете наситнения лук до златисто кафяво.

пържен лук

Нарежете сварените яйца на малки кубчета или настържете на едро ренде, смесете със ситно нарязан зелен лук и пържения лук. Посолете сместа, добавете черен пипер на вкус и разбъркайте.

нарязани варени яйца

Сложете каймата върху голямо парче фолио за печене, равномерно разпределете по цялата повърхност, оформяйки голям правоъгълен слой с дебелина около 2 см.

кайма смес

 

Разпределете отгоре плънката от яйца и лук, оставяйки 2,5–3 см от всеки ръб.
руло с яйчена плънка

Внимателно повдигайки краищата на фолиото, навийте каймата, оформяйки руло.

пълнено месно руло

Завийте рулото във фолио, поставете в загрята фурна и печете 50-60 минути на 180 градуса.

10 минути преди края на печенето отстранете фолиото и оставете рулото да покафенее.

Готовото ястие охладете, нарежете на порции и сервирайте като предястие или основно ястие с гарнитура по избор.

месно руло с яйца

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft