Когато падне бомба в хладилника, винаги тази рецепта ме спасява

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато падне бомба в хладилника, винаги тази рецепта ме спасява
Когато падне бомба в хладилника, винаги тази рецепта ме спасява
13494
Когато падне бомба в хладилника, винаги тази рецепта ме спасява
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всяка една домакиня е имала случаи, в които е срещала затруднение при избора на това какво да приготви. Най-трудно е, когато към края на месеца хладилникът се опразва почти докрай, а и парите също са на привършване.

Не се притеснявайте, тъй като и за тези моменти има спасение.

Важно е да не губите надежда и да вкарате в действие способността си да импровизирате.

 

За приготвянето на тази бърза и лесна закуска не са ви нужни доста продукти.

В същото време вкусовите й качества със сигурност ще ви впечатлят.

Не е изключено тази закуска да се превърне в любимата ви занапред и да си я приготвяте често, даже и в случаите, в които хладилникът е пълен.

Ще се убедите колко сме прави във всичко казано дотук, след като си я приготвите и се насладите на вкуса й.

 

За целта ще са ви нужни следните продукти:

чеснови хлебчета

Любимите ви хора ще си оближат пръстите

1 багета (около 500 гр.)
3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
5 с.л. масло
1 с.л. риган
малко сол и подправки по желание

 

Това са всички продукти, от които се нуждаете, за да приготвите вкусната и благоуханна закуска.

След като вече сте си осигурили всички необходими продукти, първото нещо, което трябва да направите, е да включите фурната на най-високата температура и да я оставите да загрее.

Багетата нарежете на парченца със средна дебелина. Имайте предвид, че колкото по-тънки нарежете филийките, толкова по-хрупкави ще станат те.

 

Ако желаете да са по-мекички – нарежете на по-дебело. Чесънът се смила или се счуква с малко сол в хаванче и се добавя към останалите продукти.

Сложете всичко в подходящ съд и го разбъркайте до пълното омесване на продуктите. Много важно е всичко да е разпределено добре, за да имат всички парченца от багетата еднакъв вкус.



Намажете и двете страни на парченцата багета със сместа, която приготвихте от маслото, зехтина, чесъна и останалите подправки.

Не е необходимо да мажете сместа на дебел пласт. Колкото по-тъничко ги намажете, толкова по-вкусни ще станат.

 

Сега, след като вече направихте всичко необходимо, е време да ги сложите във фурната да се изпекат.  За целта вземете подходяща по големина тавичка, която да побере всички парченца, които нарязахте от багетата.

Застелете я с хартия за печене и наредете парченцата. Печете ги в продължение на 10 минути. Най-вкусни са, ако ги хапнете още докато са топли.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft