Когато пипаш тестото, все едно галиш пух! РЕСТОРАНТСКИ ХЛЯБ: Мек, вкусен, ароматен - пълни устата със слюнки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато пипаш тестото, все едно галиш пух! РЕСТОРАНТСКИ ХЛЯБ: Мек, вкусен, ароматен - пълни устата със слюнки:
Когато пипаш тестото, все едно галиш пух! РЕСТОРАНТСКИ ХЛЯБ: Мек, вкусен, ароматен - пълни устата...
3655
Източник: За Жената
Когато пипаш тестото, все едно галиш пух! РЕСТОРАНТСКИ ХЛЯБ: Мек, вкусен, ароматен - пълни устата със слюнки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Научих рецептата от готвач с дългогодишен опит и да си призная, след като веднъж я приготвих, често я правя за семейството и за гости. Този ресторантски хляб е истинско спасение, когато забравим да купим хляб, а магазинът вече е затворил, защото процедурата е много проста и бърза, така че всеки може да я направи.

Ето какво ви трябва:

Лесен ресторантски хляб

Продукти:

  • 100 мл гъсто кисело мляко със стайна температура
  • 500 мл хладка вода
  • 8 г суха мая
  • 750-800 г брашно
  • 1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Разтворете маята в смес от кисело мляко и вода, след което започнете постепенно да добавяте брашното, разбъркано със солта. След като получите компактно тесто, продължете да месите на ръка върху работен плот, около 2-3 минути.

топки тесто за хляб

Снимка: youtube

Трябва да е меко, но не лепкаво. Оставете го покрито в намазнена купа и оставете да втасва на топло място за 1 час или докато удвои обема си.

Втасалото тесто премесете малко и го разделете на две части. Оформете топки, покрийте и оставете да починат за 15 минути. След това с длани и пръсти оформете двете теста на дебели овални кори.

овални питки

Снимка: youtube

Оставете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги покрийте да втасат 30 минути. След това направете вдлъбнатини с ръцете си по три линии на всяко хлебче.

хлебче с вдлъбнатини

Снимка: youtube

Залейте ги със студена вода отгоре и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути. 

фокача рецепта

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft