Ако обичате качествените продукти и се стараете да давате на семейството си само най-доброто, този бърз и ефективен трик ще ви бъде от полза. Днес ще ви научим как лесно да изберете най-качественото и прясно пилешко месо , без да губите излишни секунди, благодарение на този прост тест !
Отдавна е известно, че пилетата се отглеждат в птицеферми, където се хранят с изкуствен фураж.
Когато избирате качественото месо, трябва да следите за цвета - ако пилешките гърди са розови, заслужава си да ги купите. Това означава, че животното е било правилно хранено.
-
Жълто-сивият цвят на месото показва изкуствени оцветители и нездравословни фуражни добавки.
Освен цвят, обърнете внимание и на този трик, препоръчан от световните готвачи. Месото, опаковано в тарелки, може да се провери с помощта на ... един пръст!
-
Издърпайте продукта в опаковката от хладилната витрина на магазина и натиснете пилешките гърди с един пръст.
-
Ако месото бързо се върне в първоначалния си вид, това означава, че е прясно.
Когато купувате пакетирано месо, струва си да проверите няколко пакета и да изберете най-доброто.
Когато купувате цяло пиле или крилца, е важно да проверите не само цвета на месото, но и мазнините, които могат да бъдат жълти или бели. Тук, за разлика от препоръките при пилешките гърди, е по-добре да изберете пиле с по-жълтеникав нюанс на мазнината. Този цвят показва, че животното е било хранено с царевица и друга естествена храна през целия си живот.
Бъдете здрави и избирайте само най-доброто за себе си и семейството!