Тирамису - най-добрата рецепта за този популярен десерт!
Каква е рецептата за класическо тирамису? Няма спор, че през последните години тирамису е един от най-популярните, най-обичаните и най-често приготвяни десерти. Рецепти за тирамису обаче има почти толкова много, колкото са и домакините, които приготвят сладкиша.
Необходими продукти:
3 яйца
250 грама обезмаслена извара
щипка сол
300 милилитра силно кафе
160 грама пудра захар
35 милилитра коняк
канела
16 броя бишкоти
100 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците. Подгответе силно кафе, добавете към него канелата. Когато кафето се охлади, налейте в него коняка.
2. Разбъркайте белтъците с щипка сол и 2/3 от пудра захар. Внимателно се добавят разбитите белтъци.
3. Разбъркайте жълтъците с третата част от пудрата захар на водна баня. Когато кремът започне да става дебел, прибавете коняка, отстранете от котлона и продължете бъркането, докато напълно се сгъсти.
4. Смесете изварата с жълтъците.
5. Трябва да се получи гъста смес!
6. В долната част на подходящ съд, поставете кремообразната смес с изварата. След това – напоените с кафе и коняк бишкоти. След това намажете още един слой от крема и настъргайте един слой тъмен шоколад, а след това – бишкоти, сметана и шоколад.
7. Сложете десерта в хладилника.
Тази торта е подходяща да се сервира с чаша кафе!