Когато съм уморена от работа тази рецепта ми е фаворит и винаги спасява положението

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато съм уморена от работа тази рецепта ми е фаворит и винаги спасява положението
Когато съм уморена от работа тази рецепта ми е фаворит и винаги спасява положението
155701
Когато съм уморена от работа тази рецепта ми е фаворит и винаги спасява положението
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Убедени сме, че обожавате тиквички толкоз много, колкото и ние. В крайна сметка, кой не ги харесва! Ястията от млади тиквички са невероятно разнообразни, като сами по себе си тиквичките не са зеленчук със силен вкус, много са полезни и са извънредно лесни за приготвяне.
Днес, споделяме с вас една рецепта за фантастично деликатно ястие с вашия любим зеленчук, което е категорично ще ви стане фаворит!

Тиквички със сирене на фурна

Съставките, които ви трябват, са много прости и съвсем достъпни.

Да приготвите това ястие е истинско удоволствие!

1 кг тиквички
3 супени лъжици олио
0,5 чаена лъжичка гранулиран чесън
1 чаена лъжичка сол
100 грама моцарела

Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват добре и се подсушават. Отрежете краищата от двете страни и нарежете на дебели резени, приблизително с 1,5 см дебелина. Нарязаните тиквички преместете в дълбок съд и поръсете със сол. Разбъркайте добре, оставете зеленчуците да пуснат сока си. Настържете моцарелата на ренде. Между другото, бихте могли да използвате и пармезан – вкусът на ястието ще стане още по-приятен.

Маринованите тиквички поставете в гевгир, за да се отцеди излишната вода. След което добавете сухия чесън.

Добавете олио и разбъркайте добре.

В дълбока тавичка подредете тиквичките, поставяйки ги една до друга в един ред. Най-отгоре покрийте с настъргана моцарела.

Загрейте фурната до 180 градуса и печете тиквичките 40 минути до златисто кафяво. Невероятното предястие е готово! Тиквичките, печени във фурна със сирене, могат да бъдат сервирани по отделно или като гарнитура, както топли и така и студени.

Тиквичките след подобна топлинна обработка, се получават извънредно сочни и нежни. Лесно и здравословно предястие за цялото семейство!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft