Кога медът става вреден за здравето?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Кога медът става вреден за здравето?
28242
Снимков материал: pixabay.com
Кога медът става вреден за здравето?

Най-големият проблем с медът е факта, че хората слушат, че е много здравословен, така че с това се предполага, че може да се консумира в неограничени количества. Това не е вярно и точно заради прекалената консумация медът може да стане лош за вашето здраве.


Защо това е така?

Всичко това, което внасяме в нашия организъм разгражда глюкоза, за да може да я използва като "гориво". Колкото храната е по-сложна, като въглехидратите, толкова повече време е необходимо на организма, за да я разгради. 

Захарта се състои от 50 процента глюкоза и 50 процента фруктоза, захар, която в противен случай се намира в плодовете.Обикновената  захар много лесно се разгражда, така че нивото на глюкоза в кръвта бързо се увеличава. Това, което вашият организъм няма да използва веднага, се съхранява в тялото под формата на мазнини. 

Медът също основно се състои от захари, но съдържа значително по-малък процент глюкоза (30 процента) и по-малко от 40 процента фруктоза. Това, което никой не предполага, че медът има има повече калории, отколкото захарта. Именно в малка лъжичка мед се намират 25 калории, докато в същото количество захар се намират 16 калории.
 

Но това, което е важно е, че в меда се намират и допълнителни 20 процента различни захари, много от които са значително сложни и трудно се разграждат. Това означава, че на организма са му необходими повече време и енергия, за да разгради меда и да доведе до формата на чиста глюкоза. 

Само това означава, че ще натрупате по-малко калории, отколкото при консумацията на захар, защото имате повече време да прекарвате на ежедневните дейности. Медът също може да съдържа малко количество цинк или други минерали, както и витамини, които се получават от полени, който пчелите събира от цветове.Съдържанието на тези хранителни съставки се различава в зависимост от зоната, в която медът е направен. Една от най-ярките страни на меда е, че в този естествен подсладител няма консерванти.
 

Но, както се отнася и за всички хранителни стоки, ако поемате много мед може да бъде и вреден и да допринесе за увеличаване на теглото, а с това се увеличава и риска от заболявания, свързани с наднорменото тегло, като диабет, сърдечни заболявания и други подобни. Но, консумиран в малки количества, медът има безценни ползи за здравето на целия организъм.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft