ЗА БЛАТА
яйца - 2 бр.
захар - 1/2 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 ч.л. бакпулвер
какао - 3 с.л.
лимони - настъргана кора от лимон
ЗА КРЕМ КАРАМЕЛА
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 700 мл
захар - 1 ч.ч.
захар - 5 с.л.
прясно мляко - 1/2 ч.ч за сиропиране
Приготвяне на Кодрит Кадир - Арабско изкушение
Разбийте яйцата със захарта и млякото. Карамелизирайте захарта и изсипете получения карамел на дъното на форма за кекс.
Разбъркайте съставките за блата и сипете върху яйчената смес, която сте изсипали върху карамела във формата. В началото сместа за блата ще потъне, но при печенето наново ще изплува.
Изпечете сладкиша Кодрит Кадир в загряна на 180 градуса фурна на водна баня. Готов е, след като започне да се отлепя от стените.
Готовия сладкиш оставете да изстине с водната баня и едва тогава го сиропирайте с топло прясно мляко и обърнете в подходящ поднос.
Поднесете го напълно охладен.