Козунакът без месене на Катето Евро - идеален за мързеливи домакини! По рецепта на баба ѝ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Козунакът без месене на Катето Евро - идеален за мързеливи домакини! По рецепта на баба ѝ:
Козунакът без месене на Катето Евро - идеален за мързеливи домакини! По рецепта на баба ѝ:
214171
Източник: edna.bg
Козунакът без месене на Катето Евро - идеален за мързеливи домакини! По рецепта на баба ѝ:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За поредна година споделяме с вас една от най-сполучливите и лесни рецепти за козунак, които някога сме опитвали. Прочутият Козунак без месене на Катето Евро е спасил не една и две домакини от провал преди празника.

Рецептата е семейна - от бабата и майката на актрисата, а днес Катето го приготвя заедно с внучка си, малкото Кате. Лесен, вкусен и ароматен - всичко, което може да желаете от един козунак! Ето и необходимите продукти за рецептата:

Козунак без месене на Катето Евро

Необходими продукти:

1 кг пресято брашно

6 яйца

250 мл прясно мляко

330 г захар

80 г мая

200 мл масло и олио

Ванилия

1 ч.л сол

Лимонова кора

козунак Катето Евро

Начин на приготвяне:

"Спомените ми за детството са свързани предимно с празниците, суетнята около тях, голямото семейство събрано на масата и ароматите от гозбите.

Великден е най-любимият ми празник, защото е свързан с пролетта, ходенето на църква и козунаците, които баба и майка подготвяха много старателно.

Още в четвъртък, преди разпети петък много рано сутринта започваше ритуала - месене на козунаци.

Домът ни ухаеше божествено и никога,ама никога не мога да забравя този аромат на щастие и радост!

Обещах си,че щом порасна и аз ще приготвям чудните козунаци и ще радвам своето семейство. Така и направих!

Ще дам рецептата и на вас!

Тази рецепта е изпитана в годините и колкото и някои хора да се изненадват, тя няма нужда от месене" - споделя актрисата. А ето и как се прави всичко:

От посочените продукти се замесва тесто по традиционния начин - маята се захваща в топло мляко с малко захар и брашно, щом шупне, се прибавя към пресятото брашно заедно с останалите продукти. С постепенно добавяне на мазнина се оформя меко козуначено тесто. Тук на помощ може да ви дойде миксерът с бъркалките за тесто - месете само колкото да се оформи тестото, без да се потите над тестото дълго и без да го удряте в масата прословутите 100 път!

След това оставяте събраното тесто да втасва 2 часа.

Оформете го по желание, поставяте във форма и оставяте да втасва още 1 час.

Печете на 180 гр около 45 минути.

Весели празници!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft